Voeding en Acne

Helaas heb ik al geruime tijd last van puistjes en acne. Al sinds mijn puberteit heb ik er last van en ik ben het inmiddels een beetje beu. Ook heb ik door de acne wat littekens, waarvan ik hoop dat ze nog verdwijnen. Ik heb hier over de jaren heen al veel verschillende middelen voor gebruik om dit tegen te gaan.

Eerst goedkope merken maar ik merkte dat deze niet hielpen of weinig hielpen en ging ik door op de wat duurdere producten ik merkte hier meer resultaat van maar het was niet om van de daken af te schreeuwen.

Mijn huid droogte hier erg van uit en dat zag er ook niet mooi uit ik was hier erg onzeker over en deed daarom een laag make up erover zodat ik dacht dat het niet te zien was wat natuurlijk niet waar was.
 

Oorzaak van Acne

Ik ging op internet opzoek naar wat de oorzaak kon zijn voor mijn acne en kwam erachter dat voeding er ook veel mee te maken kon hebben. Dan met name suikerrijke voeding ik hield erg van chocola en dat kon al een boosdoener zijn.

Sinds ik meer op mijn eten let merk ik echt het verschil ik merkte dat als ik een tijd gezond at dat mijn acne veel minder waren. En als ik chocolade at dat het snel ging met mijn acne het kan dus verschillende oorzaken hebben.

Sudo crème

Ook zag ik ergens online een thuis remedie tegen acne staan dat sudo crème heel erg goed is als je acne hebt. Je smeert een laagje op je puist en laat het intrekken het puistje droogt dan uit dit heb ik geprobeerd en ik moet zeggen dat ik het resultaat merkte. Wat wel een groot nadeel is, is dat het alleen werkt voor uitwendige puisten en acne. Als je bijvoorbeeld last hebt van cystische acne dan kun je het niet goed toepassen.

Het was wel zo dat als ik het een paar dagen niet had gedaan dat de acne weer terug kwamen maar de dagen dat ik sudo crème erop smeerde had ik het wel onder controle. Je huid kan hierdoor wel wel een beetje uitdrogen maar bij mij merkte ik daar weinig van. Je kan zo’n potje bij vele winkels kopen. Mocht dit nou niet aanslaan dan raad ik zeker aan om professionele acne behandeling te ondergaan. Wanneer het namelijk je zelfvertrouwen aantast dan is het zeker wel de moeite waard om hier aandacht aan te besteden.