To Be One – Massage Praktijk

Regressie is het herbeleven van vroegere ervaringen die ten grondslag liggen aan huidige problemen en belemmeringen. Deze ervaringen zijn meestal niet bewust aanwezig. In een therapeutische regressie maakt de cliënt bewust contact met het verleden en gaat op zoek naar de oorzaken van huidige klachten. Na het opsporen en bevrijdend herbeleven van de onverwerkte ervaringen ontladen de bijbehorende emoties zich. Na het herbeleven van oude emoties is er weer ruimte voor gewenste gevoelens, positieve ervaringen en latent aanwezige vermogens.

Een onderdeel van regressietherapie is reïncarnatietherapie. Bij reïncarnatietherapie worden ervaringen uit een vorig leven die ten grondslag kunnen liggen aan huidige problemen en belemmeringen herbeleefd.

Weer een andere ingang in de mens is het energiesysteem. In en om ons heen bevindt zich een energieveld, zoals alles een energiesysteem in om zich heen heeft. Door stress, problemen, maar ook door slechte voeding of beweging kan je energiesysteem in onbalans raken. Je chakra’s (je energiecentra in je lichaam) raken hierdoor geblokkeerd of worden juist te veel geopend.

Door blokkades in je energiesysteem word je ziek, worden je gevoelens getemperd en je denken wordt minder helder. Als de energie weer kan gaan stromen, voel je je gezonder en lekkerder in je vel. Door te werken met etherische oliën, edelstenen en creatieve oefeningen kun je je chakra’s op een natuurlijke wijze weer in balans brengen en kan je energie weer doorstromen. Ook reiki en shambhala (zie: GeneesJeWijzer.nl) zijn methoden van energiewerk.

Door goede gesprekstechnieken toe te passen, kun je snel tot de kern van een probleem doordringen. Communicatie bestaat uit verbale communicatie, non-verbale communicatie en communicatie gericht op het onderbewuste. Door open vragen te stellen ga je als cliënt zelf nadenken over je probleem en kom je zelf tot de oplossing. Door aan te sluiten bij de belevingswereld en referentiekader van de cliënt, worden de juiste vragen gesteld, waardoor je al snel bij de kern van het probleem komt. Als het kernprobleem aangepakt wordt, zul je merken, dat ook andere problemen zich als vanzelf oplossen.

Neuro Linguïstisch Programmeren

Neuro Linguïstisch Programmeren betekent niet meer dan een nieuwe koppeling leggen (programmeren) tussen geest (neuro) en taal (linguïstisch). ‘Taal’ houdt ook gedrag, houding, gedachten of expressie van woord, klank en beeld in. Deze techniek wordt veel toegepast om inzicht te krijgen in de patronen van je gedrag en gedachten. Door daar op een andere nieuwe manier mee om te leren gaan, kan het dagelijkse leven aangenamer worden en kun je je prettiger gaan voelen. NLP is bijvoorbeeld geschikt om oude patronen en overtuigingen te onderzoeken en te veranderen, om je onbewuste mogelijkheden bewust te krijgen waardoor je je leven en geluk zelf kunt creëren, om conflicten op te lossen, keuzes te kunnen maken, maar ook om van angsten en fobieën af te komen. NLP geeft handvatten om gestelde doelen te behalen en ervaringen/gedrag te veranderen.

Magnetiseren

Magnetiseren is ook werken met energie. De energie bij magnetiseren is erg krachtig. In tegenstelling tot Reiki en Shambhala is magnetiseren niet iets wat iedereen kan leren. Het is een ´gave´, die je wel of niet bezit. Tijdens het magnetiseren werk ik met mijn eigen energie. In de loop der jaren is deze energie zo krachtig geworden, dat er soms verbluffende resultaten zijn bereikt. Magnetiseren kan zowel bij lichamelijk als emotionele als energetische blokkades gebruikt worden.

Voorbeelden van resultaten zijn wegnemen van hoofdpijnklachten, openen van emoties, weer kunnen plassen vijf jaar na een hersenbloeding, wegnemen van eczeem, oplossen van trauma´s. Tijdens het magnetiseren gebeurt het regelmatig dat ik door de handoplegging kan voelen wat er in het lijf gebeurt, wat precies de klacht is, waar precies de wortel van het probleem ligt. Aangezien ik geen arts ben, zal ik niet gaan diagnosticeren. Vaak zie ik in mijn behandeling, dat het een prima aanvulling is op de reguliere zorg of dat het net dat stukje extra kan brengen, waar de reguliere zorg ophoudt.

Chakrabehandeling

Chakra´s zijn energiecentra in je lichaam, die je zou kunnen zien als draaiende spiraaltjes. Hoe harder ze draaien, des te meer energie er wordt getransporteerd. Elk chakra zorgt voor de energievoorziening voor bepaalde gedeeltes in je lichaam en functies op geestelijk gebied. Zo zorgt bijvoorbeeld het eerste chakra voor je basisbehoeften als huisvesting, werk, relaties en voor je darmen, benen en voeten. Het tweede chakra zorgt voor de emoties en seksualiteit en voor je bekkengebied en voortplantingsorganen.

chakra

Een chakrabehandeling bestaat uit het stimuleren van de chakra´s die gesloten zijn en het in balans brengen van alle chakra´s. Hierdoor gaat het energiesysteem weer optimaal stromen, waardoor U zich weer fit en prettig zult voelen. Een chakrabehandeling kan prima gecombineerd worden met bijvoorbeeld magnetiseren en massage.

Shambhala is, evenals Reiki, een vorm van werken met energie. Terwijl bij Reiki de aandacht vooral ligt bij de mogelijkheden tot genezen of ‘helen’, is Shambhala vooral een manier om je eigen spirituele groei en ontwikkeling te versnellen en te optimaliseren. Daarnaast zul je de energie daadwerkelijk als verschillend of anders ervaren.
Shambhala betekent vrijheid, bij je eigen kracht uitkomen, ontdekken wat je echt wilt in het leven. De energie van Shambhala ga je combineren met je eigen talenten en jouw waarheden waardoor je steviger in het leven komt te staan. Dat werkt heel subtiel. Je hoeft niet uren te mediteren of oefeningen te doen. Geen jarenlange training voordat je iets kunt bereiken. Je bent namelijk al alles wat je ooit zou willen en kunnen zijn. Met behulp van Shambhala kun je daar bij komen.
Voor zover je er iets mee kunt: het wordt ook wel de energie van de Nieuwe Tijd genoemd, de energie van het ‘Watermantijdperk’ waar we inmiddels in beland zijn.
De trilling of afstemming is anders dan bijvoorbeeld Reiki, energie die veel meer hoort bij het ‘Vissentijdperk’ (heel globaal: dit tijdperk duurde van het jaar 0 tot het jaar 2000).
Een Shambhala behandeling duurt ongeveer 20 minuten tot een half uur.

Reiki

Reiki is een vorm van universele energie. In deze vorm wordt de energie doorgegeven via de handen. Degene, die de handen oplegt, maakt niemand beter, maar fungeert als doorgeefluik. Door de energie kunnen blokkades worden opgeheven, waardoor ontspanning ontstaat.

Wat universele energie is, valt niet of nauwelijks te verklaren.
Het is heel persoonlijk, gebaseerd op ervaringen. Wat wel te observeren en te bewijzen valt, zijn de effecten van het werken met Reiki.

Reiki kun je gebruiken als een op zichzelf staande heelmethode of in combinatie met andere methodes. Naast het behandelen van klachten bevordert Reiki
ook het onderlinge contact tussen mensen. Het is zowel voor de gever als de ontvanger mooi om te zien wat Reiki doet.

Voetreflexmassage heeft tot doel de mens als geheel te behandelen. Als het lichaam in onbalans is, raken de energiekanalen geblokkeerd. Door middel van voetreflexmassage worden de energiekanalen weer geopend, waardoor het lichaam weer kan herstellen.

Op de voet wordt het hele lichaam weerspiegeld. Door de corresponderende zone op de voet te masseren, kan dat deel van het lichaam zich weer herstellen, dat bij die zone hoort. Naast een genezende werking is voetreflexmassage ook erg ontspannend.

Polytherapie is een uitgebreide vorm van psychotherapie, gestoeld op de werkzame aspecten uit NLP, hypnotherapie, regressietherapie,energiewerk en communicatie. Uit de diverse therapievormen worden de meest resultaatgevende elementen gebruikt. De combinatie van ene vorm met de andere geeft een versterkend effect. De therapie bestaat uit meer dan alleen de samenvoeging van de diverse vormen. Zo kan het zijn, dat een cliënt vanuit een ontspannen trance een regressie beleeft en tijdens deze regressie door NLP-technieken herprogrammering aanbrengt.

Door de energetische aspecten blijft de cliënt gegrond en kan veilig en comfortabel de sessie afsluiten.

Door deze vormen van therapie te combineren met massage, verloopt de therapie meer ontspannen en zijn de effecten groter. Door de massage komt de cliënt direct in contact met zijn gevoel, ontstaat er als vanzelf een vertrouwensband tussen cliënt en therapeut en zal de cliënt zich direct meer ontspannen voelen.

Door massage kom je direct in contact met je gevoel. Er is een directe link tussen je lichaam en het systeem in je hersenen waar je emoties zijn opgeslagen. Hierdoor is het makkelijker je problemen duidelijk te krijgen en kun je direct en gericht aan de slag met oplossingen.

Door aanraking ontstaat er als vanzelf een vertrouwensband tussen cliënt en therapeut en zul je je direct meer ontspannen voelen. Problemen en spanning worden opgeslagen in je lichaam. Door massage kun je letterlijk oude problemen wegmasseren. Door massage te combineren met bovenstaande therapievormen verloopt de therapie nog meer ontspannen en zijn de resultaten groter en directer.

Holistic pulsing is een respectvolle en liefdevolle behandelwijze waarbij het lichaam op een natuurlijke manier in beweging wordt gebracht. Door het pulsen van het lichaam in een speciaal – op de persoon afgestemd – ritme wordt vanaf het eerste moment het hele lichaam in een stromende, golvende beweging gebracht. De ritmische pulsen variëren op speelse wijze van heel klein naar groter en kunnen gecombineerd worden met rollende en strekkende bewegingen. Holistic pulsing creëert een veilige omgeving waarin je steeds dichter bij jezelf kunt komen en je grenzen gaat ervaren. De spanningen kunnen op een steeds dieper niveau losgelaten worden.

De ingang is ontspanning en bewustwording. Door ontspanning
kunnen afvalstoffen worden afgevoerd.

De hotstone massage met hete stenen is op dit moment één van de meest gevraagde behandelingen in spa’s en kuuroorden overal in de wereld.
De massage met de warme basalt stenen werkt heerlijk ontspannend. De warmte dringt diep door in spieren en botten. Hierdoor lossen vermoeidheid en spanning op. Een hotstone massage is dan ook aan te raden bij o.a. spierpijnen, rugpijn, nekpijn, hoofdpijn, slechte doorbloeding, stress en vermoeidheid of als je gewoon lekker wilt genieten.

De basalt stenen werken tevens aardend. Dit helpt spanningen afvoeren en brengt ervaringen van rust en veiligheid, het gevoel met beide benen op de grond te staan en het vermogen om inspiratie om te zetten in materie.

Voor het masseren komt er eerst een heerlijke, warme olie op het lichaam zodat de stenen makkelijker glijden. De stenen worden vervolgens op het lichaam gelegd. Deze voorbereidende warmte in de spieren zorgt voor een groter effect van de massage die daarna plaatsvindt. Na de legging van de stenen word je gemasseerd met de stenen en de handen. De hotstone massage wordt veelal toegepast samen met een ontspannings- of energetische massage.